Höstens fina Kastanjer

Aktivitet: Taggiga kastanjeskal

Ålder: 2-5 år

Material:

  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjöl
  • 1 dl salt
  • 1 msk olja
  • karamellfärg
  • färgade stickor (tändstickor)

Gör så här:

Väck intresset hos barnen genom att välja en dag och gå ut på gården för att leta efter ny- fallna kastanjer, diskutera med barnen färg, storlek och hur den känns. Välj sedan en annan dag för att skapa en o-kläckt kastanj med hjälp utav trolldeg och stickpinnar. Börja med att ställa fram alla ingredienserna och låt barnen smaka. Fråga vad dem tycker det smakade. Häll i de olika ingredienserna och räkna tillsammans med barnen hur många mått ni häller i. Dega ihop degen tillsammans och sedan dela degen så alla får en varsin bit. Rulla sedan dem till bollar och sätt i stickorna. Diskutera och utvärdera samtidigt med barnen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *