Bygg bilar av tändsticksaskar

Aktivitet: Bilar av tändsticksaskar

Ålder:  1-3 år

Material:

Tändsticksaskar (tomma)

Hjul av något slag. Kan vara kapsyler, knappar, lock, tillverka egna hjul osv

Flaskfärg/någon typ av färg

Allt pynt som man kan få tag på t. ex glitter, piprensare, paljetter, fjädrar, flörtkulor osv.

Sugrör

Blompinnar

Lim som fastnar lätt och som håller (ej limpistol!)

Gör så här:

Låt barnen få måla sin tändsticksask med valfri färg, som bakgrund på bilen. Låt askarna sedan torka. Sen får barnen välja mellan massa olika pyntförslag och pynta sin bil precis som de vill. I det här fallet så var det 3-åringar jag gjorde aktiviteten med och då kommer jag förmodligen få hjälpa dem att fästa hjulen på bilen.

Så här fäster du hjulen på bilen:

Jag gjorde så att jag klippte sönder sugrör så de blev lika långa som kortsidan på tändsticksasken. Sen limmade jag fast två sugrörsbitar på varje ask längst ut på vardera kortsida (se bild). Sen satte jag i blompinnar (som var något längre än sugrören) i de fastlimmade sugrören och sedan tog jag fram de trähjul jag hade och limmade fast hjulen på blompinnens ändar. Vips så rullar bilen (Se instruktioner på bilderna)

 

IMG_1231 IMG_1232IMG_1233IMG_1234IMG_1235IMG_1237

Så här fina blev bilarna när de var klara!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *