Hunden och benet

Hunden och benet

Åldersgrupp: 3-6 år

 

Beskrivning: Hunden och benet går ut på att ett av barnen är hund och lägger sig mitt på mattan och blundar, alla andra barn sitter i en stor ring runt ”hunden” i mitten . Jag som ledare för leken har hundbenet som kan vara en lego bit eller kaplastav eller liknande, jag ger då benet till ett av barnen i  ringen och sen säger vi ramsan tillsammans. ”Alla händer bakom ryggen nu kan hunden vakna”, och vi har då alla händer bakom ryggen som man säger i ramsan och hunden vaknar då när vi sagt klart ramsan. Då ska hunden gissa vem som har benet och när hunden  gör de så går den fram till någon av barnen i ringen och skäller. Barnet tar fram händerna och visar dem. Är den inte rätt person (den som har benet i händerna) så får den fortsätta och gå fram till en ny person och så håller hen på tills den har hittat rätt person den som har benet. Sen är den som hade benet som får vara hund och så väljer jag en ny som får hålla i benet osv.

Var: På en öppen yta, funkar både inne och ute.

hunden och benet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *